E. ricky@r-zijn.nu         T. 06-53698598

Wie ben ik?

Ricky Joore-Daems

Haptonomie heeft mij weer laten voelen dat ik mag zijn wie ik ben. Ik heb mezelf mogen ont-moeten op een manier die bij mij past.

Als haptotherapeut begeleid ik ook jou graag bij het opnieuw verbinding maken met jouw basis en gevoelsleven, zodat je jouw natuurlijk vermogen weer kunt aanspreken.

Wie ben ik?

Ricky Joore-Daems

Haptonomie heeft mij weer laten voelen dat ik mag zijn wie ik ben. Ik heb mezelf mogen ontmoeten op een manier die bij mij past.

Als haptonomisch begeleider, begeleid ik ook jou graag bij het opnieuw verbinding maken met jouw basis en gevoelsleven, zodat je jouw natuurlijk vermogen weer kunt aanspreken.

OVER MIJ

Ricky Joore-Daems

Ik ben Ricky Joore-Daems (1975), getrouwd en moeder van 3 kinderen.

Ik ben in 1998 afgestuurd aan de HBO–SPH en heb veel gewerkt met kinderen met moeilijk gedrag en/of autisme. Dit geïnspireerd vanuit de Son-Rise Methode. Een methode die 1 op 1 werkt met het kind en waar de begeleider zich inleeft in de wereld van het kind, om zo samen een brug te bouwen naar deze wereld.

In de laatste 10 jaar ben ik vooral als ZZP’er in de thuiszorg actief geweest. Ook hier heb ik vooral individueel met mensen gewerkt. En dat spreekt me bij de haptonomie ook zo aan. Mens zijn met de mens.

Toen ik zelf zwanger was van onze eerste, zijn we in contact gekomen met zwangerschapsbegeleiding vanuit de haptonomie. Wat me in deze begeleiding raakte was de ontmoeting die ontstond tussen mij, mijn man en ons groeiende kind in mij. Het was bijzonder te ervaren, hoe er hierdoor meer draagvlak gecreëerd werd. De zwangerschap werd op deze manier letterlijk draaglijker. Het gevoel dat ik het niet alleen deed, maar dat we dit samen deden en echt contact konden maken met het nieuwe leven in mij, raakte me diep in mijn hart.

Na de geboorte van onze tweede ben ik de vooropleiding van haptonomie gaan doen bij het Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie (WIH) door Frans Veldman junior.

In de jaren daarna heb ik Hapto-synesie I en II afgerond en heb ik de specificatie Pré- en Postnatale begeleiding voor ouders en kind ook gevolgd en afgerond bij het WIH.

WAAROM

Mijn verhaal

Zijn wie je bent

Jezelf ont-moeten

Haptonomie heeft mij weer laten voelen dat ik mag zijn wie ik ben. Ik heb mezelf mogen ont-moeten op een manier die bij mij past.

Steeds aangesproken worden op mijn gevoelservaringen en hierin bevestigd worden, sterkte mij om steeds meer te leren luisteren naar mezelf. En ik leerde minder te kijken naar wat de buitenwereld er nu eigenlijk wel niet van dacht. Het heeft bij mij een deur geopend waarachter een landschap is ontwaakt, waar ik iedere keer weer nieuwsgierig en ontdekkend ben en steeds mezelf kan her- en erkennen in mijn gevoel.

Mijn werkwijze

Met de begeleiding die ik bied, gaan we samen kijken hoe jij opnieuw de verbinding kan maken met je basis en je gevoelsleven /ervaringen, naar de plek waar jij je veilig voelt. We ontdekken hoe we je natuurlijke vermogen weer kunnen aanspreken, om vanuit die plek te kijken naar de situatie/hulpvraag. Het vraagt om een open, nieuwsgierige en actieve houding naar jezelf om zo samen te ontdekken wat er in jou speelt.

Je bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismaking. Twijfel je of haptonomie bij jou past of heb je vragen? Bel of mail me gerust!

TARIEVEN

Consulten & Workshops

Wil jij jouw voelen be-leven?

Je bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismaking. Twijfel je of haptonomie bij jou past of heb je vragen; schroom niet om mij te bellen of e-mailen!

3 + 9 =

Neem contact op

Contact

Praktijk

Zonstraat 112
Driebergen

Telefoon

06 53 698 598